dconf: επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων για το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας σας

Γραφικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας

Το Resetter είναι ένα εργαλείο που επαναφέρει το Ubuntu στις εργοστασιακές ή προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του σε λίγα μόνο λεπτά, καθιστώντας το αρκετά πρακτικό για την επαναφορά του συστήματος στην αρχική του κατάσταση. Αυτό θα σας έδινε ένα λειτουργικό σύστημα ακριβώς όπως ήταν όταν το εγκαταστήσατε για πρώτη φορά. Έχουμε επίσης καλύψει το εργαλείο TimeShift στο LxA, το οποίο επαναφέρει το σύστημα χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα λειτουργικού συστήματος. Αυτά τα στιγμιότυπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επαναφέρετε το σύστημα στην αρχική του κατάσταση εάν κάτι έχει πάει στραβά με ενημερώσεις, αποτυχημένες εγκαταστάσεις, διαμορφώσεις και ούτω καθεξής.

Γνωρίζετε ήδη ότι έχετε μια πληθώρα εργαλείων διαθέσιμα και έτοιμα να σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα, όπως τα αντίγραφα ασφαλείας, και αυτά που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο. Συζητάμε επίσης εναλλακτικές λύσεις του CCleaner για Linux, όπως το Bleachbit, κ.λπ. Χάρη σε όλα αυτά, μπορούμε να διατηρήσουμε το σύστημα σε καλή κατάσταση και να αποτρέψουμε την απώλεια δεδομένων ή τα μη λειτουργικά συστήματα στο μέλλον. Έχουμε επίσης πολλά άλλα ισχυρά εργαλεία διαχείρισης που θα μας βοηθήσουν σε πολλούς άλλους τομείς, όπως το φανταστικό και ευέλικτο YaST για διανομές SUSE και openSUSE. Πιθανότατα έχετε ακούσει και για άλλους πίνακες ελέγχου ή εφαρμογές όπως το Unity Tweak Tool για την τροποποίηση των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων του Unity στο Ubuntu. Λοιπόν, αυτός είναι και ο σκοπός της εντολής που παρουσιάζουμε εδώ, καθώς έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος εργασίας με μια απλή εντολή κονσόλας. Μιλάω για το εργαλείο dconf, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με Unity, GNOME και MATE. Έτσι, αν έχετε κάποιο από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή:

dconf reset -f /

Είναι τόσο απλό να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τα MATE, Unity και GNOME . Μόλις εκτελεστεί, θα δείτε ότι τυχόν αλλαγές που έγιναν θα καταργηθούν, επιστρέφοντας στην αρχική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών που έχετε κάνει στην ταπετσαρία.


Προσθήκη ως προτιμώμενης πηγής στην Google